KIRA - INFO


Támogatott böngészők

A rendszer elsősorban Firefox böngészőre lett optimalizálva, de az Opera a Google Chrome és a Miscrosoft Edge böngészőkön is megfelelően fut az alkalmazás. A Microsoft Internet Explorer jelenleg nem támogatott böngésző az alkalmazás megjelenítésére.

JavaScirpt engedélyezése

A JavaScirpt engedélyezése alapvetően szükséges a rendszer használatához. Az különböző böngészőkben az engedélyezésről ezen a linken olvashat.

Port beállítások

A KIRA rendszer alapvetően két porton kommunikál. A standard 80-as port mellett a helyi tűzfalnak engedélyeznie kell a 8080-as portot is. E nélkül is elindul a rendszer, azonban a vektorok (úthálózati gráf) nem elérhetőek, így a használat során nem megfelelő működést tapasztalunk.

Regisztrációs problémák

A kezdőoldalon történő regisztrációt követően kérjük, hogy az e-mailben megküldött linkre kattintva erősítse meg regisztrációs szándékát, majd jelentkezzen be a megadott felhasználónévvel és jelszóval. Amennyiben nem sikerül a belépés, kérjük írjon a ugyfelszolgalat@kozut.hu címre. Előfordul, hogy az aktiváló levelet a helyi levelező rendszer spam-ként kezeli, ezért kérjük ellenőrizze levélszemét mappáit is.

Előzmények törlése

A böngészőben az előzmények törlése gyakran megoldja belépéskor vagy használat közben a rendszer által generált hibákat. Az előzmények törlése funkciót a böngésző beállításai között találja.

Satellite térképek

Felhívjuk a felhasználók figyelmét, hogy a térképi felületen megjelenő/bekapcsolható műholdas térképek WGS84 vetületi rendszer szerint georeferáltak, míg a magyar közúti hálózat és ingatlan kataszteri alaptérkép EOV vetületi rendszerű. Belenagyításnál a referencia rendszerek közötti különbségekből látható eltérések mutatkozhatnak.

OKA adatfrissesség

Az Országos Közúti Adatbankból származó adatok frissessége:
2018.06.15

Adatvédelmi tájékoztató

Az adatvédelmi tájékoztató frissült.
Ide kattintva megtekinthető.

Adminisztrátor:
ugyfelszolgalat@kozut.hu

KIRA - friss hírek